Världen

Qatar skjuter upp leveranser av LNG till Europa när spänningarna ökar i Röda havet

[ad_1]

Qatar skjuter upp gasleveranser till Europa på grund av reaktionerna av Jemenitiska Arméns operationer mot ’Israel’ i Röda havet.

  • Qatar postpones LNG deliveries to Europe amid mounting Red Sea crisis
    Denna odaterade bild visar en Qatari flytande naturgas (LNG) tankfartyg som lastas med flytande naturgas vid Raslaffans hamn, norra Qatar. (AP)

Qatar har meddelat vissa europeiska köpare om förseningar och reviderade tidtabeller, handlare som är förtrogna med situationen berättade för Bloomberg.

För att uppfylla kontraktsenliga åtaganden, omorganiserar Qatar, en av världens ledande gasproducerande nationer, den globala försörjningskedjan genom att omleda leveranser från icke-europeiska regioner och utbyta dem mot tillgängliga laster i närheten av Europa, enligt handlarna.

Från och med den 15 januari har Qatar omdirigerat minst sex leveranser som ursprungligen var avsedda för Europa genom Godahoppsudden, som kantar Afrika, istället för den kortare rutten genom Röda havet, som passerar genom Suezkanalen, enligt skeppsövervakningsdata som samlats in av Bloomberg.

Dessa avvikelser resulterar i förseningar av leveranser, eftersom fartygen tar betydligt längre tid att nå sina destinationer än ursprungligen avsett. Detta begränsar antalet fartyg tillgängliga för efterföljande lastleveranser.
 
I ett sådant fall var en LNG-leverans från QatarEnergy avsedd för det italienska energibolaget Edisons Adriatiska terminal från början planerad att komma i början av februari försenad. Leveransen sköts upp till ett senare datum i februari, enligt personer som är förtrogna med situationen.

I ett marknadsmeddelande medgav Edison att en leverans som var planerad mellan den 31 januari och 5 februari inte skulle levereras på det ursprungligen angivna datumet samtidigt som de vägrade att kommentera ursprunget till leveransen.

Det är värt att nämna att flera faktorer, inklusive orörda leveranser, har avvärjt eventuella negativa effekter på LNG-priserna i Europa. Dessutom har Jemenitiska Armén upprepade gånger betonat att fartyg som inte är på väg till israelisk-ockuperade palestinska hamnar kan säkert passera genom Röda havet och Arabiska havet. Dessutom har inte Qatar minskat sina gasexporter sedan den israeliska kriget mot Gaza inleddes den 7 oktober. Faktum är att landet har ökat sin gasleverans till den globala marknaden med 7% jämfört med föregående år, även om dessa leveranser ibland har tagit mycket längre tid att nå sin destination.

Läs nästa: Biden lovar att fortsätta Yemen-styckena trots att han erkänner ineffektivitet

[ad_2]

Source link

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button