Världen

Ingen slut syns till Gaza-kriget, globala protester återupptas

[ad_1]

Pro-Palestina demonstrationer hålls över hela världen från Jemen till Jordanien, USA och Australien, när det israeliska anfallet mot Gaza fortsätter.

  • Världsomspännande demonstrationer i solidaritet med Gaza
    Anti-krigsaktivister marscherar till Vita huset under en pro-palestinsk demonstration och begär en eldupphör i Gaza på Freedom Plaza i Washington, 13 januari 2024. (AP)

Masspro-Palestina-rally har återupptagits på gatorna i Jemen och Jordaniens städer när anfallet mot Gaza fortsätter.

På fredagen demonstrerade yemeniter i Sanaa öppet sitt stöd för den palestinska saken i solidaritet med det gazanska folket, samtidigt som de kritiserade Washingtons fortsatta stöd för den israeliska ockupationen och deras brott.

Även Amman såg liknande protester där unga demonstranter krävde eldupphör och kritiserade Storbritanniens regering för dess fortsatta vapenexport till den israeliska ockupationen.

Liknande demonstrationer ägde rum i Melbourne, Australien, Haag, Nederländerna och Des Moines, Iowa i USA.

Pro-Palestina-aktivister samlades utanför den australiska lagstiftaren Ged Kearneys kontor i Melbourne på torsdagen och uppmanade honom att agera och stoppa ”Israels” grymheter. Aktivisterna marscherade från Kearneys kontor till Preston City Hall och bar en gigantisk palestinsk flagga.

Också på fredagen samlades hundratals demonstranter på Haags huvudtågstation för att visa sympati med palestinierna. Demonstrationen fångades på video, med många viftande palestinska flaggor.

”Free Palestine” -ramsor hördes utanför Iowa State Capitol i USA på torsdagen, där demonstranter krävde omedelbart eldupphör och slut på den israeliska aggressionen mot Gaza.

Sedan den 7 oktober har pro-Palestina-demonstranter fortsatt att marschera för Palestina och kräva eldupphör för ”Israels” obarmhärtiga bombning av Gazaremsan.

På den 105: e dagen av det USA-stödda israeliska angreppet mot Gazaremsan sa hälsovårdsministeriet att den israeliska ockupationen begick 12 massakrer mot palestinska familjer i Gazaremsan, dödande 142 personer på 24 timmar och såra en annan 278.

Bestående kommunikationsavbrott fortsätter att hindra arbetet för nödarbetare som redan arbetar med begränsade resurser. Ungefär 80% av kommunikationsinfrastrukturer har avsiktligt förstörts av den israeliska militären sedan den 7 oktober, medan tekniska kadrer som arbetar på fältet också har attackerats under genomförandet av sitt uppdrag i Gazaremsan.

Detta sker samtidigt som Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har avslöjat att ”Israel” måste ”ta kontroll” av ”allt land väster om Jordanfloden”, vilket skulle förhindra begreppet ”tvåstatslösningen”.

”Detta är ett nödvändigt villkor, och det går emot idén om (palestinsk) suveränitet. Vad ska man göra? Jag berättar denna sanning för våra Amerikanska vänner, och jag stoppade också försöket att påtvinga oss en verklighet som skulle skada Israels säkerhet,” sa han.

Han avslöjade också att kriget mot Gazaremsan kunde ta ”många fler månader” och att ”Israel” ”inte kommer att nöja sig med något mindre än absolut seger”, vilket hänvisar till tidigare förklarade mål att ”eliminera” den palestinska motståndsrörelsen och införa en regering utan deltagande av motståndsgrupper.

[ad_2]

Source link

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button