Världen

Ukrainas krav driver USA att fyrdubbla produktionen av granater

[ad_1]

USA: s spel om Ukraina har avslöjat djupa problem inom dess leveranskedja, eftersom Ukrainas väpnade styrkor använder västtillförseln av 155 mm projektiler.

  • Ukraine, 'Israel' demands push US to quadruple shells production
    155 mm M795 artilleriprojektiler lagras för leverans till andra anläggningar för att slutföra tillverkningsprocessen på Scranton Army Ammunition Plant i Scranton, Pennsylvania, USA, den 13 april 2023. (AP)

Pentagon har nästan fördubblat sin utgifter för produktion av artilleriprojektiler de senaste åren, med planer för ytterligare ökningar, enligt USA: s försvarsminister Lloyd Austin, som gjorde tillkännagivandet vid Reagan National Defense Forum.

Investeringsökningen drivs av det pågående kriget i Ukraina, eftersom Kiev springer igenom västlig ammunitionsförsörjning. Försvarsministern pekade på det kritiska behovet av ökat stöd för ammunition till Ukraina under sin adress.

Austin betonade brådskan och sa: ”Ukrainas höga förbrukningshastighet för artilleri [mitt i konflikten med Ryssland] har slagit hem behovet av att investera ännu mer i ammunition.”

Han sa att jämfört med försvarsbudgeten för fem år sedan allokerar USA nästan 50% mer medel till ammunition. Dessutom tillkännagav han en ambitiös plan att fördubbla USA: s produktion av artilleripjäser under den nuvarande administrationen.

USA: s försvarsminister diskuterade också en ansträngning för USA: s försvarsindustribas, med en tilldelning på 50 miljarder dollar som kommer att säkra tiotusentals jobb i mer än 30 stater för att förbättra USA: s vapenproduktion, som har haft problem med att hålla jämna steg med den ukrainska efterfrågan.

Produktionen av artilleriprojektiler kommer att vara en nyckelkomponent i denna satsning, med anläggningar i Pennsylvania, Ohio och Texas. Faktum är att Ukraina har starkt beroende av 155 mm artilleriprojektiler, som USA producerar. Trots miljarder dollar i militärt stöd från USA och västliga allierade har Kievs motoffensiv inte lyckats uppnå några betydande framsteg. trycka fram några betydande framgångar.

Läs mer: Seymour Hersh: Ryssland, Ukraina fred pågår, 4 nya regiontillägg

Ukraina, 'Israel' belastning av USA: s militär-industriella komplex

Detta tillkännagivande följer Austins senaste resa till Kiev, där han lovade ett nytt biståndspaket på 100 miljoner dollar till Ukraina, inklusive artilleriprojektiler av olika kalibrar. Oro har dock uttryckts över en rapporterad minskning av flödet av amerikansktillverkad artilleriammunition till Ukraina, med konkurrensen om ammunition intensifierad, särskilt för NATOS standard 155 mm-kaliberprojektiler.

Den israeliska kriget mot Gaza har enligt uppgift ätit in på den ukrainska andelen på 155 mm, eftersom de israeliska ockupationsstyrkorna obevekligt bombade bostadsområden över hela Gazaremsan, en taktik som har använts under fler än 60 dagar. Enligt Russia Today har flödet av amerikanskproducerad artilleriammunition till Ukraina minskat med mer än 30%.

Sträckningen på USA: s militär-industriella komplex har blivit alltmer tydlig, förvärrad av Biden-administrationens inblandning i att utvidga konflikten i Ukraina och fortsatt stöd för israeliska krigsförbrytelser i ockuperade Palestina . Biden-administrationen har också aktivt försökt begränsa omfattningen av konfrontationer i Mellanöstern, eftersom en utvidgning av konflikten i regionen ytterligare skulle kompromissa dess förmåga att bibehålla sina intressen över hela världen.

Läs mer: NATO-chefen säger att världen ' måste vara beredd på dåliga nyheter ' från Ukraina

[ad_2]

Source link

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button