Mellanöstern

Jemens Ansarullah svarar på amerikanska hot med ballistiska missiler

Mohammad Al-Bukhaiti, medlem av det politiska byrån Ansarullah, sade att ”Sayyed Abdul-Malik Al-Houthi beordrade avfyrandet av missiler efter den israeliska markaggressionen mot Gaza och efter de amerikanska hoten mot Jemen.”

I en tv-intervju på tisdagskvällen avslöjade Al-Bukhaiti att ”Förenta Staterna förmedlade hot till Jemen, och de väpnade styrkorna svarade endast genom att avfyra styrda missiler.”

”Washington skickade sitt hot via den omaniska medlaren, men Sayyed Al-Houthi upprepade att Jemen skulle ingripa varje gång israelerna attackerade på marken i Gaza”, tillade han.

Kommenterande på Ansarullah-rörelsens missilavfyrningsoperation i Jemen, förklarade Al-Bukhaiti: ”Ett stort antal ballistiska missiler och drönare användes i operationen. Den israeliska fienden medgav att de skjutit ner en missil medan de höll detaljerna om de övriga hemliga.”

Han avslutade, undrande: ”Amerikanerna och israelerna medgav att de avlyssnat en jemenitisk missil… så var är resten av missilerna?”

Talesman för Ansarullah, brigadgeneral Yahya Saree

Tidigare samma dag meddelade Ansarullahs talesman brigadgeneral Yahya Saree full beredskap att stödja motståndet i Gaza, sägande: ”Våra har avfyrat en sats av ballistiska och kryssningsmissiler mot israeliska mål i de ockuperade palestinska territorierna.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button