Mellanöstern

Blickar mot Motståndet när ’Israel’ Genomför Markintrång i Gaza

Ögonen är riktade mot det palestinska motståndet på måndag eftersom den israeliska ockupationen trappar upp aggressionen mot det belägrade Gazaremsan, med markintrång som äger rum i flera områden efter ihållande bombningar under långa timmar.

Den israeliska markoffensiven har varit omsvept i hemlighet, utan något officiellt uttalande om operationen. Under de senaste dagarna har ockupationsmilitären meddelat att den genomförde ”riktade operationer” för att sedan övergå till ”utvidgade insatser” in i det kustnära enklaven.

På måndag sade ockupationsarmén att dess markoperation i Gazaremsan ”går framåt” och påstod att flera celler som tillhör det palestinska motståndet ”har blivit omintetgjorda”.

Media rapporterade på måndag att israeliska stridsvagnar trängde in i utkanten av Gaza City i morse och skar av en viktig väg, Salah al-Din.

Videon nedan sammanfattar den allmänna synen i Gaza under de senaste två dagarna. Israeliska stridsvagnar och fordon syns i det första sekundet av filmningen som opererar i öppna områden nära Gazaremsan.

Strax efter att nyheterna framkom rapporterades det att Al-Qassam-brigaderna hade träffat två israeliska fordon i det närliggande grannskapet Zeitoun med sprängladdningen ”Yasmin-105”. Al-Quds-brigaderna meddelade också att deras krigare var engagerade i häftiga strider med ockupationsstyrkor i Zeitoun-området.

I en kommentar till händelseutvecklingen meddelade Gazas regerings mediebyrå bestämt att något israeliskt framryckande i de bostadsområdena i Gaza förnekas.

”Israels ockupationsstyrkor har på intet sätt framskridit i Gazas bostadsområden”, förklarade mediebyrån i ett uttalande.

De tillade att den israeliska fienden antar en strategi för ihållande bombardemang i flera områden inklusive Beit Lahia, Al-Atatera, Zeitoun-området och Shujaiya.

Beslutsamt Motstånd

Talespersonen för Hamas motståndsrörelse i Gaza meddelade att den israeliska ockupationen hade placerat stridsvagnar i känsliga områden efter ihållande bombardemang.

Samtidigt noterade den islamiska jihadens motståndsrörelse att ”den israeliska markinvasionen redan hade börjat för flera dagar sedan.”

I ett uttalande betonade motståndsgruppen att ”fienden inte säkrat något militärt framsteg utan att iscensätta mindre intrång i öppna områden.”

Den islamiska jihad bekräftade att motståndet är beslutsamt på slagfältet och svor att förgöra fiendens planer.

Det palestinska motståndet har upprepade gånger betonat att alla markinvasioner kommer att mötas med hårt motstånd och stora överraskningar. På lördagen (28 oktober) betonade Abu Ubeida, talespersonen för Al-Qassam-brigaderna, att motståndet ser en israelisk markinvasion som en möjlighet.

”Vi vill meddela vår fiende att vi otåligt väntar på tillfället att introducera [dess styrkor] till nya former av undergång.”

Pågående Raketeld

Å andra sidan, trots intensiva attacker mot flera områden över den belägrade remsan, fortsatte det palestinska motståndet med sina raketuppskjutningar, där flera israeliska bosättningar och kibbutzer var mål den 24:e dagen av den israeliska aggressionen.

Al-Qassam-brigaderna och Al-Quds-brigaderna, de militära grenarna av Hamas och den islamiska jihadens palestinska motståndsrörelser, meddelade att de hade bombat Netivot, Nirim, Kissufim, Mars Post, Ashdod, Ashkelon, Ofakim, Beersheba och Al-Quds.

Israeliska medier bekräftade raketattacken och rapporterade om sirenljud och flera byggnader som direkt träffades av motståndets raketer.

Källa: Palestinska och israeliska medier (översatta och redigerade av nyhetssajten News Radar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button